Recreatie in de nabije omgeving van De Eendracht

 Pony- en paardrijden
     PonyOp tien minuten wandelen van ons volkstuinpark is Stichting Het Molenpaardje gevestigd. Een gezellige manege geheel gerund door vrijwilligers onder leiding van de beheerder Ome Joop. Er worden pony's, Shetlanders en paarden verhuurd waarmee in de bak of buiten gereden kan worden. Ook worden er elke dag verschillende paardrijlessen gegeven. In de vakanties organiseren zij dagkampen. Het Molenpaardje is gevestigd aan de Lutkemeerweg 48. Zij zijn telefonisch te bereiken via de telefoonnummers 020-6104388 en 06-13741619.

Wandelen
     NoordhollandpadHet Noord-Hollandpad is een gemarkeerde lange-afstand wandelroute van Texel naar het Gooi van circa 200 kilometer welke uit dertien etappes bestaat en bewegwijzerd is met speciale routebordjes en informatieborden. De route loopt langs slingerende dijkjes, rechte kanalen, over hekjes met opstapjes, door boerenland en over ruwe paden. Etappe 6 (22 km) welke van Halfweg tot Ouderkerk aan de Amstel loopt, loopt door het vlakbij de Eendracht gelegen Lutkemeerpolderpark.


     LutkemeerpolderDit natuurgebied is een oase van rust voor mens en dier. Een open plek waar het karakter van de polder niet verloren gaat. Het gebied geeft niet direct haar geheimen prijs. Daar moet u de tijd voor nemen. Door o.a. ondiep open water, rietvelden, amfibieënpoelen, ruige terreinen afgewisseld met wilgen- en elzenbosjes ontstaat een afwisselend leefmilieu voor padden, ringslangen, water- salamanders, torenvalken, libellen, en vogels zoals de blauwborst, buidelmees en kleine rietzanger.

Ga voor meer informatie en een wandelroute naar www.noordhollandpad.nl, een fietsroute door dit gebied kunt u vinden op www.groene-as.nl/actiefenleuk/kaart.php.

Uitje Aalsmeer
Aalsmeer is natuurlijk het walhalla op bloemengebied. In de Historische Tuin Aalsmeer is de geschiedenis van de tuinbouw in Aalsmeer te zien. Er bevinden zich op 1 hectare terrein o.a. opstallen en kassen uit het verleden, een expositiekas met oude werktuigen en foto's en een nagebouwde veilingzaal waarin veilingsessies georganiseerd worden. Verder zijn er 40 soorten seringen, 150 soorten rozen, 80 oude appel- en perenrassen, 50 soorten geraniums en 40 soorten dahlia's te bewonderen.

Vanaf de Historische Tuin kan er ook een rondvaart in een open boot gemaakt worden door het Aalsmeerse eilandengebied waar nog steeds de voor Aalsmeer typerende sering gekweekt wordt.

De Historische Tuin Aalsmeer is geopend van half april tot half oktober en is gelegen aan de Uiterweg 32 in Aalsmeer (www.htaalsmeer.org). Mocht uw dag nog niet voorbij zijn dan is het de moeite waard om naar de Oosteinderweg, Uiterweg of Noordpolderweg te gaan. Hier treft u tal van kwekerijen aan. Gewoon aanbellen of u een kijkje mag nemen en eventueel planten mag kopen.